______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A múltból építkezik a DS következő nagy dobása

hirdetés

A DS Automobiles vezérigazgatója árulta el, hogy gőzerővel készül a márka új zászlóshajója, mely stílusát tekintve a legendás Citroen DS-hez nyúl majd vissza. Nagy, lenyűgöző és természetesen kimondottan drága lesz.

 

Ma már ugyan két külön márkaként van jelen a piacon a Citroen és a DS, értelemszerűen egykor egybe tartozott a két elnevezés. Ebből az időszakból is merít majd ihletet a DS Automobiles, amikor megalkotja az új zászlóshajóját. Erről Olivier François, a márka vezérigazgatója beszélt az Auto Express magazinnak adott interjújában.

Persze, még erősen tervezési stádiumban van az autó, így az igazgató nem igazán tért ki komolyabb részletekre, az viszont tisztázódott, hogy dizájn tekintetében az 50-es évek legendás Citroenje, a DS lesz a követendő minta. “Hogy ha át tudjuk ültetni az akkori dizájnt, akkor megkapjuk a legjobban kinéző, és ami fontosabb, a legjobb légellenállási tényezővel rendelkező autót a modern kínálatban.”- mondta Olivier François, majd egyből hozzátette: “Az igazi DS-nek nagynak, drágának és lenyűgözőnek kell lennie. Olyannak, hogy mindenki azonnal szerelembe essen. Képesek vagyunk létrehozni érzéki, mutatós és rendkívül inspiráló autókat, melyek nagyon aerodinamikusak és nagyon franciák. És ezt nemsokára meg is mutatjuk!”

hirdetés

Technikai oldalról annyit lehet tudni, hogy az új DS a Stellantis elektromos platformjának finomított változatát hasznosítja majd, akkumulátor szempontjából pedig jó eséllyel a Peugeot E-3008-ban nemrég bemutatott 98 kWh-s rendszert találhatjuk meg benne. Ez utóbbi már csak azért is lehetséges, mert a DS-vezér 700 kilométeres hatótávról beszélt már most az újdonsággal kapcsolatban.

Érdekesség még, hogy Olivier François nem csak az eredeti DS dizájnjában lát fantáziát, hanem annak számos műszaki megoldásában is. Ilyen például a hidraulikus felfüggesztés, mely szabályozza az autó hasmagasságát is. “Én még mindig imádom a hidraulikus felfüggesztés ötletét. Nem csak abban látom a lehetőséget, hogy nagyobb sebességnél csökkentse a hasmagasságot, hanem abban is, hogy bizonyos helyzetekben azt megemelve segítsen leküzdeni bizonyos helyzeteket. Szerintem ezért szeretik most az SUV-okat is az emberek”.

Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy milyen elnevezéssel érkezik majd az új modell a palettára, de kézenfekvő lenne a DS 8 használata, mivel a DS 9-et már négy éve használja a gyártó a nagyméretű luxusszedánjához.

hirdetés

forrás: Autocar

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button