Autós Hírek

Nagyméretű elektromos pickupon dolgozik a Toyota is?

Belsős szivárogtatásból láttak olyan információk napvilágot, miszerint a Toyota is tervezgeti az elektromos pickupok szegmensének bevételét. A jelek szerint nem is akarják elaprózni a dolgot.

 

Az elmúlt években főként Amerikában kezdtek el egyre gyorsabban terjedni az elektromos hajtások a platós járművek kínálatában is. Most úgy néz ki, hogy a Toyota is szeretne egy szeletet abból a bizonyos piaci részesedés tortából, legalábbis erre utalhatnak azok a belsős információk, melyeket a Motrolix magazin közölt le a napokban.

Tudomásukra jutott ugyanis, hogy a Toyota két észak-amerikai telephelyén is tömegesen jelentek meg más márkák termékei, melyeket szorgosan tanulmányoznak a részlegek dolgozói és vezetői. Az informátor Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV és Tesla Cybertruck modellekről számolt be, a kisebb kategóriát képviselő Rivian már úgy látszik nem érdekli a helyi fejlesztőket.

Ebből adódhat, hogy a Toyota is a legfelsőbb méretosztályt készül megcélozni, mondjuk egy Tundra alapra felépített villanyossal. Hozzá kell azonban tenni, hogy eddig is láthattunk villanyos platós tanulmányokat a japán gyártótól, de ezek mind a kisebb méretosztályokat képviselték és nem is lett komolyabb előrelépés belőlük.

Arra kevés az esély, hogy egy globális nagyméretű elektromosban gondolkodik a Toyota, hiszen Európában ebben a méretosztályban inkább az üzemanyagcellás megoldásokat részesítik majd előnyben a jelenlegi tervek szerint. Amerika viszont megérhet egy próbálkozást, bár a Ford az F-150 elektromos változatával igencsak csúfos értékesítési eredményekről számolt be a közelmúltban.

forrás: Smartmedia

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button