______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy évre előre elfogyott az összes McLaren 750S

hirdetés

Egyre nagyobb sikerekről számol be a McLaren. Nem csak a vevőkörüket sikerült alaposan fiatalítani, hanem a megrendelések is évről évre egyre jobban szaporodnak. A nemrég bemutatott 750S például már egy évre előre elfogyott.

 

A McLaren mindig is egy kimondottan rétegmodelleket gyártó cég volt, ami a mai napig nem változott meg. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egy gyártó évről évre nagyobb, amire bizony talán maga a McLaren a legjobb bizonyíték.

A márka az elmúlt években ugyanis egyre szebb értékesítési eredményekről számol be, ami mellett ráadásul sikerült azt is elérni, hogy maga a vásárlói bázis is fiatalodott. Ez annyit tesz, hogy most már 44 éves a vásárlók átlag életkora, ami 10 évvel ezelőtt még bőven 50 fölött volt.

hirdetés

A fiatalabb vásárló pedig azért jó, mert sokkal több az esélye annak, hogy vesz még többször is autót a gyártótól, ráadásul nyitottabb is a mai technológiai fejlesztésekre. Érdekes adat, hogy a legtöbb McLaren vásárló még mindig az ügyvédek, orvosok és egyéb szakmák képviselőiből kerül ki, de szép számmal jelentek meg olyan fiatalok is az ügyfelek között, akik a számítógépes játékok világában kaptak rá a szupersportkocsik világára, majd tech vonalon sikert érve el meg tudták vásárolni az igazi autót is.

A fiatalabb vásárlókból eredeztethető az is, hogy a megrendelők most már az egyedi konfigurációkat létesítik előnyben, azaz nem a gyári színösszeállításokból válogatnak, hanem igénybe veszik a McLaren Special Operations (MSO) szolgáltatásait is.

hirdetés

Na de, mennyire mennek jól az értékesítések? Ott van például a tavaly novemberben bemutatott 750 lóerős 750S esete, melyre annyi megrendelés esett be az elmúlt időszakban, hogy jövő tavaszig elfogyott előre az összes legyártandó példány.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button