Autós Hírek

Így kapta le a vonat a teherautó sofőr mögötti részét

Vannak olyan balesetek, amiket igencsak kevés esélye van az embernek túlélni. Ilyen például a száguldó vonat elé kanyarodás is. Ez az amerikai futár viszont karcolások nélkül úszta meg az esetet, a teherautója viszont azonnal szétszakadt.

 

Szokták mondani, hogy a vonat ellen nem lehet nyerni egy balesetben. Ez természetesen így is van, már csak a tömegből eredő erőhatás-különbségek miatt is. Még egy teherautó darabokra robbantása sem okoz gondot egy száguldó vonatnak, egy ilyen ütközést pedig igen kevesen élnek túl.

Amerikában viszont mondhatni, hogy megtörtént a csoda. Egy Amazon sofőr kanyarodott a nagy sebességgel érkező vonal elé, amely közvetlenül a sofőr mögötti részen találta el a teherautót. A gépjármű azonnal kettészakadt, ami szerencsésnek is mondható ebben az esetben, hiszen így kevesebb erő hatott a sofőrre, mintha hirtelen neki is fel kellett volna vennie a vonat sebességét. A másik nagy szerencse, hogy be volt kötve az emberünk, hiszen a felvételeken is látszik, hogy így is majdnem kirepült a fülkéből, ami megint csak csökkentette volna a túlélési esélyeit, mert mondjuk a vonat alá esik vagy maga alá gyűri a roncs egy darabja.

Persze, az anyagi kár jelentős, meg hát az sem biztos, hogy továbbra is marad a szerencsés szerencsétlen számára a futárkodás, de legalább ő még hazamehetett a családjához!

A baleset még 2021-ben történt, a belső kamera felvételei viszont még csak most kerültek nyilvánosságra a forrás leírása szerint!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button