______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nagy leleplezésre készül a Nissan, jön a 370Z utódja

hirdetés

A Nissan még most szeptemberben bemutatja, hogy mire számíthatnak a jövőben a Z sportkocsi széria rajongói. A Z Proto még nem a végleges, hanem egy ahhoz nagyon közeli változat lesz.

 

2009-ben, azaz 11 évvel ezelőtt történt meg, hogy bemutatkozott a Nissan 350Z méltó utódjaként számon tartott 370Z sportkocsi. Az autóipar rohamosan fejlődő világában ez nagyon-nagyon hosszú idő, így még a 2017-es ráncfelvarrás sem mentheti meg attól a japán fenegyereket, hogy időszerű legyen az utód leleplezése.

Szerencsére a Nissan vezetősége is rájött erre, így hosszú fejlesztési idő után végre úgy néz ki, hogy célegyenesbe ér az újgenerációs sportkocsijuk, melyet nemsokára meg is mutatnak a nagyvilágnak. Egészen pontosan szeptember 15.-én lesz a nagy leleplezés, ahol először nézhetjük meg a Z Proto névre keresztelt újdonságot, illetve tudhatjuk meg a pontos technikai részleteket vele kapcsolatban.

hirdetés

Na de ezek szerint dobja a gyártó a Z széria számozását? Szó sincs erről! A Proto ugyanis ebben az esetben a prototípus rövidítése, tehát az autó amit most megismerünk majd, még nem a végleges, hanem egy ahhoz nagyon közeli széria lesz.

Természetesen ebben a stádiumban még korai technikai adatokról beszélni, de az már kiderült, hogy a Nissan még nem villanyosítja a Z szériát, a Proto ugyanis a 370Z alapjaira épül fel, a meghajtásáról pedig egy nagyjából 400 lóerős 3 literes V6-os egység gondoskodik. Ebből adódóan a 2022-ben piacra kerülő sportkocsi jó eséllyel a 400Z elnevezést kapja meg a későbbiekben.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button