______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kapacitást növel a Peugeot a spanyol gyáregységében

hirdetés

A PSA is kilábalni látszik az év első felében bekövetkezett válságból. A 2008 modellcsalád sikere miatt kell most gyártási kapacitást növelni a spanyolországi gyárban.

 

Az év első felét meghatározó negatív autóipari hírek után felüdülést olyat hallani, hogy egyre inkább növekszik a kereslet a gyártók termékeire. Nemrég számoltunk be arról, hogy a BMW és a Volkswagen is nehezen bírja már követni az elektromos modellek iránti keresletet, most pedig a Peugeot megrendelései ugrottak az egekbe, nem csak villanyos fronton.

A PSA közleménye szerint ugyanis a 2008 modellcsalád egyre inkább felzárkózik a márka legjobban teljesítő modellje, a 208 mögé, augusztusban például már csak pár száz darabnyi volt a különbség a két autó között. Egészen pontosan ebben az időszakban 19773 darab megrendelést tudtak teljesíteni a franciák a 2008-as kapcsán. A számok az előrejelzések szerint viszont még nőni fognak, amit persze már nem bír szusszal a spanyolországi Vigo város melletti gyáregység.

hirdetés

Ezért is döntött úgy a PSA, hogy növeli a szóban forgó gyárban a kapacitást, amit egy negyedik, főként hétvégi műszak felállításával oldottak meg, ezzel újabb 600 embernek munkahelyet teremtve. Ezzel már 7200 ember dolgozik az üzemben azon, hogy időben lássák el autókkal a megrendelőket.

A Peugeot 2008 a konszern CMP platformjára épül, ami lehetővé teszi a benzines és a dízel variánsok mellett a tisztán elektromos kivitelek gyártását is. Ez utóbbi esetében egy 50 kWh-s akkumulátor csomagot párosítanak a 136 lóerős villanyos motorhoz a gyáriak, mellyel WLTP szabvány szerint mérve 310 kilométert bír ki egy töltéssel az autó.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button