______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutális hatkerekű monstrumot csinál a RAM 1500 TRX-ből a Hennessey

hirdetés

Az ugye már tisztázott, hogy Európában is elérhető lesz nemsokára a RAM 1500 TRX, az viszont újdonság, hogy készül belőle egy Hennessey átirat, ami minden tekintetben a túlzás kategóriát meríti ki.

 

A Hennessey esetében már megszokhattuk, hogy egy olyan tuningműhelyről van szó, ami ha hozzá nyúl valamihez, akkor ahhoz tényleg rendesen hozzá van nyúlva. Na de mi a helyzet akkor, ha az amerikai cég egy olyan átalakításról beszél, mely minden eddigi projektjüknél extrémebb? Akkor bizony a határ a csillagos ég!

A szóban forgó átalakítás alapja ráadásul egy olyan modell lesz, ami valamilyen szinten szerencsére már minket is érint, vagyis hát legalább fog. Bizony, arról a RAM 1500 TRX-ről van szó, melynek forgalmazását még idén elkezdik Európában is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Hennessey által kezelésbe vett példányok is megjelennek az itteni utakon. Miért? Mert csupán három darabot készítenek el belőle!

hirdetés

A Mammoth 6X6 névre keresztelt agymenés ugyanis tényleg a cég eddigi működésének lényegi megkoronázása lesz. A srácok alaposan meghosszabbítják a kasztnit, hogy alá férjen a három hajtott tengely, valahogy úgy, ahogy a Ford F-150 Raptor átirattal is tették nem is olyan régen.

Természetesen ez alapos többletsúllyal jár majd, így valamit kezdeni kellett a gyári 712 lovas 6,2 literes V8-as egységgel is. Szerencsére pont kéznél volt a saját fejlesztésű 7 literes nyolchengeres variáns, melyet Hellephant fantázianévvel ismerhetett meg a nagyvilág. Ez az egység mindenféle erőlködés nélkül tudja az 1000 lóerőt, de a Mammoth kedvéért még hozzá csapnak 200 lovacskát az igencsak népes méneshez.

hirdetés

A hivatalos leleplezés holnap, azaz szeptember 4.-én lesz, ekkor veszik majd fel a megrendeléseket is. Valószínűleg nem kell éjszakáznia majd az adminisztrációs részlegnek, az ilyen agymenéseket ugyanis másodpercek alatt kapkodják el a tehetős vásárlók ártól függetlenül…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button