______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Motorkerékpárok nem vehetnek részt több Pikes Peak hegyi felfutón

hirdetés

Carlin Dunne 2019-es halálos balesete óta tanakodnak a Pikes Peak szervezői, hogy engedjék-e a motorkerékpárokat versenyezni. Most megszületett a döntés, határozatlan ideig minden kétkerekű ki van tiltva a neves hegyi felfutóról.

 

A Pikes Peak hegyi felfutó a legtöbb embernek a látványosan átalakított csaknem 1000 lóerős autók csatározásáról szól, pedig hosszú ideig motorosok is részt vettek az embert próbáló csatározásban az idővel. A dolgok 2019-ben egy tragikus esemény hatására változtak meg.

Ekkor történt ugyanis, hogy Carlin Dunne, a Ducati versenyzője a Pikes Peak-en alig negyed mérfölddel a cél előtt nagyot bukott. Az esés olyan súlyos volt, hogy sajnos már nem sikerült a motoros életét megmenteni. Az eset azonnal megkongatta a vészharangokat a szervezők fejében is, akik értelemszerűen nem szeretnének haláleseteket látni a neves ás nagy múltú versenyen, így megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy van-e helye kétkerekűeknek egyáltalán a versenyen.

hirdetés

A tanácskozás két évig tartott (addig nem állhattak rajthoz motorosok), most pedig egy szűkszavú közlemény tette egyértelművé, hogy nem lesz motoros versenyzés a Pikes Peak hegyi felfutón az elkövetkező években sem. “Ez egy nehéz döntés egy hosszú folyamat végén, de úgy gondoljuk, hogy ez a helyes döntés mely jelenleg a szervezet érdekeit szolgálja.”- hangzik Fred Veitch, a szervezet elnökségi tagjának az érvelése.

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button