______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy új márkával állítana konkurenciát a NIO a Toyotának és a Volkswagennek

hirdetés

Az egyre inkább ismertté váló kínai elektromos gyártó, a Nio, egy újabb márkanévvel jelenhet meg a piacon a jövőben. Elérhetőbb áron kínált modellekkel veszik majd be a globális piacot.

 

A NIO egy olyan márka, melyet pár évvel ezelőtt még nem ismerhettünk, ám most már lendületesen terjeszkedik az elektromos SUV-ok piacán. Jelenleg három ilyen modellt kínálnak a vásárlóknak már Európában, egészen pontosan Norvégiában is. Csak hogy a nagy volumenű terjeszkedéshez a jelenlegi Audi és BMW szintű árkategória nem éppen a legjobb választás, ezért egy almárkával szeretnék a kínaiak megszólítani a tömegeket a jövőben a Reuters beszámolója szerint.

William Li, a NIO vezérigazgatója egyelőre nem ment bele mélyen a részletekbe, de azt már elárulta, hogy ezt úgy kell majd elképzelni, mint például az Audi és a Volkswagen vagy a Lexus és a Toyota viszonyát. A lényeg, hogy a tervek szerint az új márka a jelenleginél jóval kedvezőbb áron kínál majd elektromos autókat a vásárlóknak. Nagy kérdés, hogy a költségeket miként csökkentik, de jó eséllyel a NIO-ra jellemző akkumulátor-csere funkció sem lesz majd elérhető a kedvezőbb árú palettában.

hirdetés

Szintén nyitott kérdés még, hogy mikor érkezik meg hivatalosan az új márka, de egyelőre még az elnevezés és a termékstratégia sem ismert, szóval biztosak lehetünk benne, hogy nem hetek vagy hónapok viszonylatáról beszélhetünk jelen esetben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button