______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Most tiéd lehet Trump egykori egyedi Lamborghinije

hirdetés

Egy Lamborghini Diablo SV Roadster már önmagában egy igencsak ritka és kívánatos tétel. A Barrett-Jackson árverésén azonban egy még különlegesebb példány bukkant most fel. Nem csak az egykori tulajdonosa, hanem az egyedi fényezése is növelheti az amúgy sem elhanyagolható értékét.

 

A Lamborghini történetének egyik legikonikusabb modellje egyértelműen a Diablo, mely ma már egy komoly, gyűjtők által vágyott tétel. Aki még különlegesebbet akar, az egyenesen a ritkább változatokra, például az SV Roadsterre megy rá. Persze, nem minden nap kerül eladósorba egy ilyen autó, most viszont felbukkant egy példány a Barrett-Jackson január végére kiírt árverésének tétellistáján. Egészen pontosan egyike az anno Amerikának szánt 132 darabnak.

Ha mindez nem lenne elég, egy olyan SV Roadsterről van szó, mely kimondottan érdekes háttérrel rendelkezik. Az első tulajdonosa ugyanis nem más volt, mint Donald Trump, aki 1997-ben rendelte meg és egészen 2002-ig az ő tulajdonát képezte, most pedig a harmadik tulajdonos próbálja meg értékesíteni.

hirdetés

Még érdekesebb részlet a sztoriban, hogy a szóban forgó példány gyárilag Blu Le Mans kék fényezést kapott, pedig 1997-ben ez a szín nem szerepelt a Diablo színpalettáján. Hogyan lehetséges ez? Trump akkoriban igencsak jó kapcsolatot ápolt a Lamborghinivel, így külön engedélyt kapott, hogy egyedi rendelést adjon le.

Az autó állapota kivételesen jó, az órájában is csupán 24 836 mérföld, azaz 39 970 kilométer van, hiába volt Trump után még két tulajdonosa. A leírás szerint technikailag is toppon van az autó, az 5,7 literes V12-es 499 lóerős benzines motor is hiba nélkül teszi a dolgát.

hirdetés

Mennyit érhet? Nehéz előre megmondani, de egy kimondottan ritka széria egyedi darabjáról van szó, így biztos, hogy horribilis összegről lesz szó a végén.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button