______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy legendás modell előtt tiszteleg a Peugeot 208 különleges szériája

hirdetés

Egy svájci kereskedés a most futó Peugeot 208-as szériát alakította át úgy, hogy azzal a legendás 205 Rallye kivitelnek állítanak emléket. Nem egyszeri próbálkozásról van szó, bárki megvásárolhatja a különlegességet.

 

A Peugeot a 80-as évek végén még rali pályafutása csúcsán volt, ami természetesen kihatott az utcai palettára is. Ott van például mindjárt az akkor futó 205-ös széria, mely első körben egy sportos GTI kivitelt kapott, majd megjelent a Rallye névre keresztelt változat, mely alapos súlycsökkentéssel segítette elő a vezetés élményének átadását.

Ugyan, az 1,3 literes motorja éppen csak erősebb volt 100 lóerőnél, de a 800 kilós önsúlyhoz ez is bőven elegendőnek bizonyult, így abszolút sikersztori alakult ki, csaknem 30 ezer példányt értékesítettek belőle.

hirdetés

Most ennek a modellnek állított emléket egy svájci kereskedés, ráadásul nem is akárhogyan. A Garages Hotz SA tulajdonosa lényegében a jelenlegi 208-as szériát alakította át úgy, hogy az kinézetében visszaadja az eredeti edíció szellemiségét. Alap a fehér fényezés, melyen egy-két helyen feltűnik a jellegzetes, többszínű díszítés. Pont azokon a helyeken, ahol a 205 Rallye esetében is megtalálható volt. Nem olcsósítás a 16 colos acélfelni sem, hanem szigorúan hozzátartozik a retro-ralis összképhez.

Van azonban egy óriási eltérés a modern visszatekintés és az eredeti modell között, ez pedig az ajtók száma. A 205 Rallye akkoriban a háromajtós verzióból készült, de a mostani 208 csak ötajtós kivitelben létezik. Persze, lehetett volna egy kis átalakítást eszközölni ezen a fronton, de a kereskedés a lemezekhez és a technikához nem nyúlt hozzá, azaz a futómű és a hajtás (1,2 literes 100 lóerős háromhengeres benzines) is maradt a megszokott.

hirdetés

A retro 208-ast bárki megvásárolhatja a szóban forgó kereskedésbe besétálva, az ára pedig 24 500 frank, azaz nagyjából 10 millió forint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button