Autós Hírek

Most már nem csak Volvók, hanem Volkswagenek is hullanak az égből!

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Volvo magasból ejtett orra néhány új modellt, hogy azokon gyakoroljanak a mentőegységek, most a Volkswagen mutatott be egy hasonló kísérletet. A németek viszont inkább elrettentő szándékkal tették ezt meg.

 

Úgy tűnik, hogy manapság kezd divattá válni magasból autókat hajigálni. Alig pár hete annak ugyanis, hogy a Volvo a mentőegységeknek gyakorlást biztosítva “pofára” ejtett pár új modellt, most máris itt van a következő gyártó, aki megtette mindezt. A németek azonban még egy elfektetett fát is tettek a zuhanó Golf alá!

Jelen esetben ráadásul nem gyakorlási lehetőségről van szó, hanem bizony inkább demonstrációról. A Volkswagen dán képviselete ugyanis emeletek segítségével szemlélteti, hogy milyen erőhatásra számítsunk bizonyos sebesség mellett ütközés esetén!

A szakik szerint tehát egy 50 km/órás csattanó három emeletnyi eséssel ér fel, 80-nál pedig már lényegében a kilencedikről csapódunk be, a 90 kilométeres óránkénti tempó pedig a tizenkettedik emeletről a lehető leggyorsabb úton leérkezést jelenti. Abszurd? Bizonyos értelemben igen, de teljesen igaz! A fizika nem téved és hát tudjuk, hogy nem a gyorshajtás öl, hanem a hirtelen álló helyzetre lassulás! Az út szélén békésen álldogáló fa pedig erősebb, mint mi a kocsival. Érdemes erre gondolni, amikor esztelen csapatásra adjuk mondjuk a fejünket…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button