______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos drift, avagy újabb rekordot zsebelt be a Porsche

hirdetés

Igazság szerint a Porsche már annyiszor bizonyított az elektromos Taycan modelljével, hogy egy-egy újabb rekord már csak a formalitás kategóriát erősíti. Tekintsük ennek azt is, hogy mostantól az elektromos drift rekordját is ők uralják.

 

Bár a legtöbb rajongó szkeptikus volt a Porsche villanyosításával kapcsolatban, a Taycan akkora siker, hogy azóta elcsendesedtek a kritikusok. Tetszik a felhasználóknak, jó véleménnyel vannak róla a tesztelők is. Mi kellhet még? Hát persze, hogy pár hangzatos rekord!

Azt már láthattuk többször is, hogy a Taycan bitang jól teljesít a versenypályán, a gyorsulási versenyeken is nehéz gyári ellenfelet találni számára. Na de keresztbe is megy? Persze, legalábbis ezt támasztja alá az újabb rekord, melyet a gyártó tesztpályáján állított fel a Porsche instruktőr, Dennis Retera.

hirdetés

Egészen pontosan arról van szó, hogy a gyáriak kijelöltek egy 80 méter átmérőjű, folyamatosan áztatott kört, amin folyamatosan driftelve kellett körzőznie a pilótának. A nem túl izgalmas menet csaknem 1 órán keresztül tartott, ami alatt összesen 200 alkalommal ért körbe a Taycan oldalazva, azaz 42,1 kilométert tett meg ilyen módon. Ezzel meg is van az új elektromos drift világrekord!

Na de ezek szerint az utcán is a kilinccsel előre haladás egyik legjobb eszköze az elektromos Porsche? Nem igazán! A rekord felállításához ugyanis egy a kínai piacon elérhető, alap hátsókerekes változatot használt a gyártó, az európai példányok mind összkerekesek. Persze, a hajtás hangolása azért enged egy kis játékosságot, de ez a kocsi nem erről szól. Ott van a polcon a rekord, szép volt, de jó eséllyel nem a “legtöbbet driftelő elektromos autó” cím miatt térnek be a vásárlók mostantól tömegesen a szalonokba, hanem inkább azért, mert villanyos létére is a Taycan meg tudott maradni vérbeli Porsche modellnek, azaz egy bitang jó autó lett belőle!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button