Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Modern, vezető nélküli tankot jelentett be a Hyundai

Bár leginkább az autóiról ismert, a Hyundai Motor Group termékpalettája kimondottan sokrétű. Annyira, hogy még a tankok is beleférnek, akár sofőr nélküli kivitelben is.

 

Ha Hyundai, akkor legtöbben a koreai márka gépjármű-kínálatára gondolunk. Pedig az anyacég, a Hyundai Motor Group igencsak sokféle ágazattal rendelkezik. Az egyik ilyen a Hyundai Rotem, mely a nehéziparban tevékenykedik és többek között gyárt vonatokat, komplett összeszerelő-üzemeket, páncélozott járműveket és tankokat is.

hirdetés

Ez utóbbi palettát bővítették most ki egy kimondottan futurisztikus harcjárművel, melynek felületét szinte teljes egészében méhsejtmintázatú páncélzat fedi, beleértve a tornyot is, ezzel elérve, hogy a radarok az átlagosnál nehezebben szúrják ki. Különlegesség még, hogy a tank irányítása nem kíván közvetlen emberi jelenlétet, azaz a vezetését és a fegyverzetet is távolról irányítja egy operátor.

Az egyelőre elnevezés nélkül, modellként prezentált harckocsi mindezek mellett teljes rakéta elleni védelemmel is rendelkezik majd, illetve egy többcélú drón segítségével lesz képes felderítéseket végezni.

A Hyundai Rotem harcjármű-részlege természetesen nem “vaktában lövöldözik” az új modellekkel, hanem már most komoly országokat tudhat a megrendelők között. Tavaly például Lengyelország írt alá szerződést velük 180 K2PL tankra, amiket 2025-ig szállítanak majd le a koreaiak.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. A németek is ebbe az irányba fejlesztenek.
    Csak közelítünk a Skynethez … 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button