Autós Hírek

Modern guillotine? Egy levágott ujj miatt perlik a Mercedest.

Amerika a pereskedés hazája, legalábbis ott jóval könnyebb valós, vagy éppen vélt igényeket jogi úton érvényesíteni. Ezzel kell szembenéznie most a Mercedesnek is, miután egy GLE soft-close ajtaja levágta a tulajdonos ujjának egy részét.

 

Balesetek történnek a világ minden táján, Amerikában viszont egy-egy ilyen esetnek komoly jogi következményei is lehetnek. Ott ugyanis olyan komolyan veszik a testi épségben és a vagyontárgyakban esett károkat, hogy nem egy nagy ügyvédi iroda szakosodott eme igencsak jövedelmező esetek tisztázására.

Most egy ilyen ügyben lett érintett a Mercedes is, miután egy 2020-as évjáratú GLE modell ajtaja nemes egyszerűséggel kivágott egy darabot a tulajdonos ujjából. Az eset egy picit kacifántos, nem a szokásos “ráb.szta a saját kezére az ajtót” történettel van dolgunk.

Az eset leírása szerint ugyanis az történt, hogy a tulajdonos egy másik emberrel beszélgetett a kocsi mellett, hátratett kézzel az autónak támaszkodva, amikor is a soft-close rendszer úgy döntött, hogy behúzza az ajtót. Richard Kastigar ujja sajnos ez idő alatt a B-oszlop és az ajtó között volt, ami miatt a hüvelykujja felső részét levágta a rendszer. Richard ujján sajnos a kórházban sem tudtak teljes mértékben segíteni, így ő most perre ment a Mercedessel szemben. A követelése félmillió dollár, ami azért elég szaftos összeg egy elvesztett ujjpercért cserébe, de Amerikában közel sem nevezhető túlzásnak.

Érdekesség, hogy nem ez az első eset, amikor a soft-close, azaz az automatikus ajtóbehúzó miatt kell pereskednie egy gyártónak. Szintén Amerikában pár évvel ezelőtt egy törött ujj miatt perelték be a BMW-t, ám akkor nem volt szerencséje az illetőnek. Egy olyan bíróval akadt ugyanis össze, aki komolytalannak nyilvánította az esetet, mondván, hogy ” az emberek azóta csukják oda az ujjaikat, amióta feltalálták az ajtókat. Ez alól egy BMW ajtó sem kivérel”.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button