______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mini erdőket telepít a Mini

hirdetés

Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Mini is fontosnak tartja az ökológiai lábnyom csökkentését a lehető legtöbb módszerrel. Ilyen az erdőtelepítés is, amit most az Earthwatch Europe szervezettel karöltve végeznek el a gyáriak.

 

A természetvédelemhez nem csak az tartozik hozzá, hogy villanyos autókkal árasztjuk el az utakat, hanem talán még ennél is fontosabb a gyárak ökológiai lábnyomának a csökkentése. Ezt legfőképpen a gyártási folyamatok alatt keletkező károsanyag és hulladék csökkentésével lehet elérni, de az se baj, ha közben egyre zöldebbé varázsoljuk a környezetünket. Ezért vág bele mostanság faültetésbe egyre több gyártó.

A Mini például most az Earthwatch Europe szervezettel állt össze, hogy a nevéhez méltóan, mini erdőket telepítsen Anglia különböző pontjain. Az első ilyen telepítés már meg is történt a swindoni gyáregység közvetlen környezetében, ahol nagyjából egy teniszpálya méretű területre csaknem 600 őshonos facsemetét helyeztek el. Bár ez elsőre nem tűnik nagy változtatásnak, az Earthwatch Europe szakemberei szerint arra bőven elég, hogy csaknem 500 állat és növényfajnak nyújtson a terület otthont mintegy három év múlva.

hirdetés

A Tiny Forest program tovább folytatódik, a tervek szerint a következő Mini erdő Oxfordban kerül kialakításra valamikor 2022 folyamán.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button