______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mesterséges intelligencia segítségével tervez új modelleket a Toyota

hirdetés

A Toyota hivatalosan is bemutatta azt a szoftvert, mely nagy segítség lehet a jövő autóinak megtervezésében. Elég egy pár szóval leírni a mesterséges intelligenciának, hogy mit szeretnénk és az már dobja is fel az újabbnál újabb ötleteket.

 

Manapság egyre nagyobb figyelmet kapnak a mesterséges intelligencia néven emlegetett szoftverek, melyek felhasználhatóságát egyre több területen fedezik fel. Persze, ezek még nem igazi intelligenciák, hanem profin összerakott algoritmusok, de tény, hogy komoly mértékben tudnak segíteni bizonyos tervezési és alkotási folyamatokban.

Ennek értelmében az autógyártók is elkezdték használni ezeket a programokat, hogy valamivel meggyorsítsák a folyamatokat, főleg a tervezés korai szakaszában. Most a Toyota is bemutatta a saját verzióját, melyet a jövő autóinak megalkotásához használnak majd.

hirdetés

A szoftver lényege, hogy elég neki megadni néhány szóban, hogy milyen autót szeretnénk megalkotni, és már jönnek is a lehetőségek, melyekhez nem csak adatokat ad meg a gép, hanem render képeket is készít. Természetesen ezeket a gyártó ötlet szinten kezeli csak, azaz a finomításokat továbbra is emberek, mérnökök és dizájnerek végzik majd el.

“A generatív AI-eszközöket gyakran használják inspirációként a tervezők, de azok nem képesek kezelni azokat az összetett mérnöki és biztonsági szempontokat, amelyek a tényleges autótervezéshez elengedhetetlenek. Ez a technika ötvözi a Toyota hagyományos mérnöki erősségeit a modern generatív mesterséges intelligencia legkorszerűbb képességeivel.”- nyilatkozta Avinash Balachandran, a TRI Human Interactive Driving (HID) részlegének igazgatója.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button