______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mercedes: biztos, hogy profitot fog termelni az EQS

hirdetés

Bár sokan kételkednek a Mercedes elektromos luxusszedánjának a sikerében, a márka vezérigazgatója szerint semmi ok nincs aggodalomra.

 

A Mercedes nemsokára leleplezi a paletta csúcsát képviselő elektromos modelljét, mely EQS néven kerül be a palettába. Ennek fényében szépen lassan már elkezdték a németek szivárogtatni az érdekes információkat, például megismerkedhettünk már a teljesen digitális műszerfallal, tudjuk, hogy mesterséges intelligencia által vezérelt személyi asszisztens figyeli majd minden lélegzetvételünket, illetve tisztázódott, hogy akár 520 lóerős teljesítmény is kipréselhető majd a legerősebb változatból 700 kilométeres villanyos hatótáv mellett.

Természetesen mindezeken túl még technikai újdonságok tömkelegét ígérik a gyáriak, ami érthető is, ha a kínálat csúcsára szeretnének felhelyezni egy villanyos modellt. Na de meg fog térülni a fejlesztésbe fektetett költség? A Daimler vezérigazgatója szerint ehhez nem fér kétség!

hirdetés

Ola Kallenius a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung magazinnak beszélt arról, hogy ugyan életszerűtlen S osztály szintű értékesítésről beszélni, hiszen nem egy bejáratott modellről, hanem egy igazi újdonságról van szó, viszont az előzetes felmérések szerint egyértelműen profitot fog termelni az EQS is.

Ezt a Mercedes vezér nem csak azzal magyarázza, hogy egyre nyitottabbak a vásárlók a villanyos modellek felé, hanem azzal is, hogy a drágább modellek jellemzője, hogy nagyobb profitot termelnek a gigantikus árrés miatt. “A logika változatlan: a legfelsőbb szegmens ígéri a legnagyobb haszonkulcsot is.”- tette egyértelművé Kallenius az interjúban.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button