______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hyundai, egy alternatív valóságból

hirdetés

Mi lett volna, ha a manapság tapasztalható villanyosítási hullám már a 70-es évek elején beindul? Tegyük fel, hogy a megfelelő technológiai háttér is megvan, így megszülethetett volna ez az egyedi Hyundai Pony példány!

 

A mostanság egyre inkább elharapódzó villanyosítási hullám sokunk számára szokatlan autókat szül, ugyanis az új (vagyis inkább újra felfedezett) technológiához szeretnek a gyártók futurisztikus külsőt párosítani. Ezzel azt szeretnék megerősíteni, hogy az elektromos hajtás tényleg a jövő fegyvere.

Na de mi lett volna, ha a folyamat jóval korábban, mondjuk a 70-es évek elején beindul már? Ezt szemlélteti most a Hyundai egy mindösszesen egyetlen példányban elkészült különlegességgel.

hirdetés

Ez az elsőgenerációs Pony, mely most a gyártó legújabb dizájnelemeivel és technológiai tudásával lett felvértezve. Bár a karosszéria nagyvonalakban maradt eredeti, a gyáriak a fényszórókat LED-es megoldásokra cserélték, a hátsó fényforrás pedig az Ioniq 5 látványos pixeles kialakítását kapta meg. Érdekes részlet, hogy ugyan megmaradt a jellegzetes sárvédőkre szerelt visszapillantó, de ez most a legújabb irányzatnak teret adva már kameraként üzemel.

A belső térben is történtek átalakítások, például átdolgozták a kormányt és a műszerfalat is. Ez utóbbi ráadásul nem digitális kijelzőket, hanem egy teljesen egyedi Nixie-csöves megoldást kapott.

hirdetés

A kocsiba szerelt hajtáslánc magától értetődően teljesen elektromos, ám a specifikációkról egyelőre nem beszéltek a gyáriak. Az viszont tisztázódott, hogy a mutatvány egyszeri és megismételhetetlen, azaz nem lesz sorozatgyártású modern-retró Pony, viszont az elkészült példányt bárki megcsodálhatja a Busan városában található Hyundai Motorstudio-ban egészen június végéig.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button