______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez most már tényleg a Toyota elektromos autója lesz!

hirdetés

Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy jövő héten koncepció szinten bemutatkozik a Toyota első elektromos autója. Ezzel együtt befutott az első kedvcsináló is, melynek segítségével egyelőre csak az újdonság orrával ismerkedhetünk meg.

 

A Toyota idei legfontosabb újdonsága lesz az a koncepció, mely a márka első tisztán elektromos modelljeként kerül majd be nemsokára a palettába. Érthető, hogy egy ilyen léptékű leleplezést tűkön ülve várnak már az emberek, így képesek akár egy Aygo bemutatóra is ráugrani feszültséggel fűtött izgalommal.

Most viszont nem rejtegeti tovább a premier dátumát a japán gyártó, így egy kis kedvcsináló szösszenettel jelentették be, hogy következő héten, a Shanghai Auto Show keretein belül már tényleg megismerkedhet a nagyérdemű a gyártó villanyos jövőre vonatkozó elképzelésével. Vagyis hát inkább egy Subaru-Toyota közös elképzelésről van szó, hiszen az e-TNGA platformra közösen fejleszti a saját elektromos SUV modelljét a két fél, egyelőre meg nem erősített technikai specifikációkkal.

hirdetés

Az viszont már korábban kiderült, hogy a most leleplezésre váró SUV csak egy a sok közül, mely a jövőben ugyan erre a platformra építkezve épül majd be a Toyota palettájába. Eddig legalább egy kis crossover, egy nagyobb terepes átirat és egy szedán is megerősítést nyert belsős informátoroknak köszönhetően az elkövetkező 5-10 évre kivetítve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button