Autós Hírek

Megtartja a Volkswagen a Ducatit és a Lamborghinit, a Bugatti esetében viszont továbbra is nagy a csend

Megtörtént a Volkswagen felügyelőbizottsági ülése, ahol a döntéshozók megtárgyalták a konszern márkáinak jövőjével kapcsolatos döntéseket. A Ducati és a Lamborghini marad, a Bentley pedig szorosabb kapcsolatba kerül majd az Audival.

Mint ahogyan arról már korábban szó volt, a Volkswagen most év végén újra tárgyalta a konszern márkái jövőjét taglaló kérdéseket. A felügyelőbizottsági ülés után most elkezdtek szivárogni az információk is, ám nem kapunk egyelőre minden kérdésre választ.

Az biztos, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Lamborghini és a Ducati változatlan formában marad a konszern tulajdonában, ám a harmadik kérdéses márka, a Bugatti esetében még nem halhattunk végső állásfoglalást. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy még folynak a tárgyalások a horvát Rimac céggel, akiknél a márka átadásával 49 százalékos részesedést szerezhet a német fél, ezzel jelentős elektromos fejlesztői háttérhez és technológiához jutva.

A Bugatti jövője tehát továbbra sem biztos, viszont született egy olyan döntés, amire korábban semmilyen jel sem mutatott. Ez pedig az, hogy 2021 március elsejétől menedzsment szinten az Audi alá rendelik a nemsokára elektromos márkává átalakuló Bentley-t, ezzel erősítve meg a két márka villanyos törekvéseit.

Tisztázódott az is, hogy bármennyire is merült fel pár napja pletyka szinten a távozása, Herbert Diess vezérigazgató továbbra is marad a konszern élén. Az elnökségi tagok egyöntetűen jelentették ugyanis ki, hogy Diess nélkül a márka átalakulása közel sem lett volna olyan sima és sikeres, mint ahogyan az végül történt. “A következő években a Volkswagen AG igazgatótanácsa továbbra is Herbert Dies vezetésével fogja véghezvinni a stratégiai döntéseket”- hangzik a döntésről szóló közlemény.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button