______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy gyermekkórháznak adományozta a 45 Concept kicsinyített változatát a Hyundai

hirdetés

Csupán egyetlen darab készült a Hyundai 45 Concept kicsinyített, gyermekeknek szánt változatából, amit a koreai cég nem is tartott meg magának, hanem inkább eladományozta. A legjobb helyre került.

 

Nemrég számolhattunk be arról, hogy a Hyundai elkészítette a márka jövőjét bemutatni hivatott 45 Concept tanulmányautó kicsinyített változatát, melyet kimondottan gyermekek számára álmodtak meg elektromos hajtással és az eredeti megoldásokhoz hasonlító dizájnelemekkel. Akkor még kérdéses volt, hogy vajon lesz-e sorozatgyártású kivitel-e a kisautóból, mostanra viszont egyértelművé tette a Hyundai, hogy ez nem fog bekövetkezni!

Jó hír viszont, hogy a gyártónak esze ágában sincs megtartani a kis élményautót, hiszen azt azért alkották meg, örömöt csaljanak a gyermekek arcára vele. Ezért is került beépítésre az “Adaptív Érzelmi Irányító technológia”, mely nem csak a “sofőr” kedélyállapotát képes monitorozni, hanem figyel a pulzusra és a légzésre is. Az így elkészült diagnosztika eredményét a járgány alatt megjelenő fény jelzi, illetve a kisautó megpróbálja felvidítani videóüzenetekkel és aromákkal a gyerkőcöt.

hirdetés

A különleges járgányt egy gyermekkórház kapta meg Barcelonában, ahol a feladata az lesz, hogy a szobákból a gyerekek elmenjenek vele a kivizsgálásokra. Miért pont erre használják majd? Mert a felmérések szerint ez a legstresszesebb út, amivel egy gyermek a kórházban találkozhat.

“Azt reméljük, hogy a kisautóba épített EAVC (Adaptív Érzelmi Irányító technológia) boldogságot és biztonságot ad a gyermekeknek, amivel hozzájárulhatunk a felépülésükhöz”- mondta Jinmo Lee, a Hyundai vezető fejlesztője a nyilatkozatában.

hirdetés

Természetesen a kórház is örül az adománynak, hiszen ezzel megváltozhat a kis betegek hozzáállása a vizsgálatokhoz. “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ilyen technológiák gyermekek számára is elérhetővé válnak. Ez drámaian változtatja meg, hogy ők milyen hangulatban néznek szembe a gyógyulást jelentő vizsgálatokkal és beavatkozásokkal”- hangoztatta Joan Sanchez, a kórház kardiológiai osztályának igazgatója.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button