______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megkezdődik Európában is a Jeep Gladiator értékesítése

hirdetés

Európában is előrendelhetővé válik a Jeep Wrangler platós változata, azaz a Gladiator. Kizárólag dízel erőforrással, de teljes testreszabhatósággal kaphatjuk meg a stílusos pick-up terepjárót.

 

Amerikában és Ázsiában már csaknem egy éve elérhető a Jeep Gladiator, az európai piaci bevezetést azonban 2020-ban halasztani kellett a körülmények miatt. Most viszont úgy tűnik, hogy szépen lassan mi is megkapjuk a stílusos platós terepest, legalábbis az előrendelést nemsokára elkezdi felvenni rá a gyártó az első európai országokban is.

Fontos azonban, hogy míg a világ többi részén a V6-os benzines 3,6 literes Pentastar erőforrás a legkedveltebb választás, mi “csak” dízel formában vásárolhatjuk meg az autót. Sebaj, a 3 literes Multijet V6 dízel 264 lóerős teljesítménye és a hozzá társított 600 Nm-nyi nyomaték mindenre elegendő, amit a Gladiator ellátni hivatott!

hirdetés

Karosszéria tekintetében azonban nincsenek korlátozások, itt is elérhető lesz az akár az autó színére fényezett vagy feketében is kérhető keménytetős megoldás illetve a vászontetős verzió is.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a gyáriak ígérete szerint már a forgalmazás első pillanatától elérhető lesz az a több mint 200 Mopar kiegészítő is, mellyel teljesen testreszabhatjuk az új játékszerünket. Ezek között például található többféle plató lefedési megoldás, fellépők, csövezések és felni megoldások is, de akár a nagyobb off-road kerekek használatát lehetővé tévő emelt felfüggesztés is megtalálható a listában.

hirdetés

A hivatalos európai árazás egyelőre nem ismert, az első példányok 2021 elején érkeznek majd meg a kereskedésekbe.

(forrás: FCA media)

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button