______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gyári képeket és információkat csepegtetett a Hyundai a Kona N-ről

hirdetés

Elkezdte a Hyundai a Kona teljesítményre kihegyezett változatának a promózását. Első körben még álcázott, de már gyári képeket kapunk, na meg persze némi információ megerősítést.

 

A Hyundai még idén kibővíti a Kona palettáját egy minden eddiginél erősebb és dögösebb változattal. Ez lesz a Kona N, mely a gyáriak ígérete szerint egy igazi “hot SUV”-nak ígérkezik. Most megérkeztek az első gyári képek, amik a komoly álcázás miatt még igencsak elrejtik a járgány megjelenését, így érdemes nem is vizuális premierként tekinteni rájuk, hanem mintegy megerősítésként inkább, hogy most már tényleg a finisben jár a fejlesztés.

A mélyebb technikai specifikációkat ezzel szemben még rejtegetik a Hyundai döntéshozói, az viszont megerősítést nyert, hogy a különlegesség orrában egy 2 literes turbós benzines erőforrás dolgozik majd, melyhez nyolcsebességes duplakuplungos automata váltót kapnak a vásárlók.

hirdetés

A teljesítményadatok tehát még nem publikusak, de összehasonlításként: az N-Line verzió 1,6 literes turbósa közel 200 lóerő leadására képes, így az “igazi” N-es változatnál jó eséllyel 280 lóerő körüli teljesítményre számíthatunk.

Mindezek mellett a gyáriak még olyan apróságokat is megemlítettek, mint például, hogy a rajtautomatika is helyet kap a felszereltségi listában, illetve a fejlesztés alatt nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a sportos SUV hangzása is vérpezsdítő legyen. “Hot SUV-ként igazán sokoldalú autóról beszélhetünk, melyben egyaránt megvan az N-es modellekre jellemző vezetési élmény is”- hangzik a Hyundai közleményében.

hirdetés

Az elkövetkező hetekben tovább folytatódik az információk csepegtetése, a következő körben valószínűleg a sportosabbra szabott belsővel ismerkedhetünk majd meg.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button