Autós Hírek

Mégis lesz elektromos Bentley, de a gyártó kivárja, míg olcsóbak lesznek az akkumulátorok

A Bentley egy ideig tartotta magát ahhoz, hogy nem kell elektromos modell a palettába, most viszont a márka vezérigazgatója jelentette be, hogy legalább egy ilyen autó tervbe van véve. Nagyjából 5-6 év múlva lehet számítani rá.

 

A Bentley vezetősége még tavaly is szkeptikusan állt az elektromos autózáshoz, bár a felmérések már akkor arra világítottak rá, hogy a luxusautók vásárlói is látnak lehetőségeket a villanyos modellekben. Talán pont ezért változott meg most a gyártó véleménye: lesz elektromos, csak még nem most.

A Bentley tervei között annyi szerepel, hogy valamikor a 2020-as évek közepén lehet számítani az első EV modellre a palettában. Na de miért várnak annyit, amikor a legtöbb gyártó már most ontja magából a villanyosokat? Erről maga Adrian Hallmark vezérigazgató számolt be egy interjúban.

“Az akkumulátorok jelenleg hatszor drágábbak, mint a most használt motorok költsége. A szakértők szerint nagyjából 5-6 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy elfogadható szintre essen a technológia ára, ráadásul ekkor már jó eséllyel kisebb és nagyobb teljesítményű csomagokat lehet beépíteni”- hangzott a mindent tisztázó válasz.

Adrian még azt is hozzá tette, hogy ha most gyártanának le egy elektromos autót, akkor annak a gyártási költsége és a vételi ára is duplája lenne annak, amit egy hagyományos belsőégésű autónál tapasztalhatunk, ráadásul a jelenlegi kompromisszumok miatt nehezebb, szinte lehetetlen lenne ezt az áremelkedést letolni a vásárlók torkán.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button