______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megérkezett az új 1-es BMW

hirdetés

A BMW bemutatta a belépő szintet képviselő 1-es széria legújabb generációját, mely inkább egy nagyon erős ráncfelvarrásnak fogható fel.

 

A BMW ugyan teljes generációváltásra hivatkozik, a most bemutatott új, F70 kódjelű 1-es széria alapjaiban véve az F40 generáció alapjaira épült fel. Persze, alapjaiban változtattak meg sok mindent a németek, köztük a dizájnt is.

Az 1-es BMW mostantól ugyanis első ránézésre kevésbé agresszív megjelenéssel rendelkezik. Az első fényszórók kisebbek lettek, emiatt pedig a hűtőrácson kellett nyújtani egy keveset. Az orr két oldalsó légbeömlője teljesen el lett szeparálva a középső résztől, ezáltal vizuálisan több lett a fényezett elem a lökhárítón is.

hirdetés

Hátulról és oldalról nézve látszik leginkább, hogy az F40 átszabása történt meg, az ajtókon húzódó törés szinte teljesen megegyezik az előző generációval és a hátsó lámpa is nagyon hasonló kialakítást kapott.

A belső térben már teljesen más a helyzet, azt alaposan átszabták a gyáriak. Természetesen az 1-es is megkapta a márkára mostanság jellemző közös digitális műszeregység és infotainment kijelző kialakítást, a fizikai gombok pedig lényegében teljesen eltűntek a középkonzolról, mely szintén új dizájnt kapott, még nyomokban sem hasonlít az eddig használthoz.

hirdetés

Fontos változtatás még, hogy mostantól a benzines erőforrásokat már nem jelöli i-vel a BMW, azaz lesz 120 és M135 xDrive a kínálatban. Az előbbi egy 170 lóerős háromhengeres mild hibrid hajtást jelent, míg az utóbbi már négyhengeres 2 literes benzines erőforrásra felépített mild hibridet jelent 300 lóerőnyi összteljesítménnyel és M csomagos kiegészítőkkel. Dízel fronton a 118d és a 120d marad az alternatíva. Mindkettő négyhengeres kétliteres, a teljesítményük pedig 150 vagy pedig 163 lóerő lehet. Váltó? Ebben az esetben nincs már választási lehetőségünk, ugyanis mindegyik motorhoz alapáron jár a hétsebességes duplakuplungos Steptronic automata szerkezet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button