______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mazda 3, mint hot hatch? Könnyen lehet, hogy ezzel állunk szemben.

hirdetés

A Mazda 3 lendületes formai világa gyakorlatilag már a széria premierje óta egy erős turbós motorért könyörög. Lehet, hogy most végre ez is elérkezik? Vannak ebbe az irányba mutató jelek.

 

Egyesek szerint elcsépelt a forma, míg mások szerint a Kodo formai irányzat teszi napjaink egyik legszebb autójává az új Mazda 3 szériát. Abban viszont szinte mindenki egyet ért, hogy jelenleg egy valami igazán hiányzik a kínálatból: egy erős turbós motor, amivel már-már hot hatch magasságokba érhetne fel a japán gép.

Sokáig erre nem is volt remény, hiszen pár évvel ezelőtt a Mazda vezetősége egyértelműen fektette le, hogy a sportos viselkedés nem a vezető irányvonal az új generációs modellek tervezésekor. A helyzet azonban változni látszik, legalábbis egy kiszivárgott információ töredékből erre lehet következtetni.

hirdetés

A neves Jalopnik magazin kaparintotta meg a Mazda 3 jövő évi értékesítései terveit, melyben szerepel egy sokat mondó ám eddig nem látott bejegyzés, ami nem más, mint a Mazda3 HB PP Turbo. Ebből a HB egyértelműen a hatchback rövidítése, a PP lehet Premium vagy Performance Package is, míg a Turbo szinte biztosan a márka nagyobb modelljeiben alkalmazott 2,5 literes turbós egységet jelöli meg.

Ez azt jelentheti, hogy jövőre már számolnak a gyáriak egy körülbelül 250 lóerős variánssal is, a sportos Mazdára vágyók legnagyobb örömére. Viszont ez egyben azt is teszi, hogy az új variánst még idén le kell leplezni, hogy 2021-ben már az értékesítésről beszélhessünk, így ha minden igaz, nemsokára már gyári információkra is támaszkodhatunk. Addig is marad a remény!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button