Autós Hírek

A leleményesség mintapéldája a győri Audi kézfertőtlenítő automatája

Egy jó szakember abból építkezik, ami van. És bizony Győrben jó szakik dolgoznak az Audinál, így történhetett meg, hogy alig egy hét alatt elkészült a szemetes alapokra épített kézfertőtlenítő automata koncepciója.

 

A koronavírus járvány miatti leállás után ugyan kezd újraéledni a világ gazdasága, de azért nem múlik el nyomtalanul egy akkora pofon, amit kapott a világ az év elején. Az elbocsátások mellett ott van például az is, hogy innentől már a munkahelyi környezet sem lesz a régi, hiszen minden munkáltatónak érthető módon gondoskodnia kell a munkások megfelelő védelméről és a gyakori fertőtlenítés lehetőségének a biztosításáról. Nincs ez másként az Audi Hungária győri üzemében sem, ahol automata kézfertőtlenítő szerkezeteket helyeztek ki a gyár több pontján. De nem is akármilyen szerkezeteket!

A győri Audi ugyanis nem talált megfelelő (nagy teljesítményű és érintésmentes) automata fertőtlenítőt a piacon, így kénytelen volt saját maga összedobni egy új konstrukciót. A gép alapjaihoz a gyárban már rendszeresített szemetes vázakat használták fel, melyekbe két tartályt és a szükséges adagolókat, érzékelőket szereltek be. Maga a mechanizmus is az autógyártásból kiemelt alkatrészeket tartalmazza, így az Audinak semmi féle külső “segítségre” nincs szüksége az előállításhoz.

Az alig egy hét alatt kitalált és megalkotott szerkezet ráadásul annyira elnyerte a felhasználók tetszését, hogy megindult a szabadalmaztatás is, ami után megkezdődhet a fertőtlenítő automaták gyártása külső megrendelők számára is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button