______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A leleményesség mintapéldája a győri Audi kézfertőtlenítő automatája

hirdetés

Egy jó szakember abból építkezik, ami van. És bizony Győrben jó szakik dolgoznak az Audinál, így történhetett meg, hogy alig egy hét alatt elkészült a szemetes alapokra épített kézfertőtlenítő automata koncepciója.

 

A koronavírus járvány miatti leállás után ugyan kezd újraéledni a világ gazdasága, de azért nem múlik el nyomtalanul egy akkora pofon, amit kapott a világ az év elején. Az elbocsátások mellett ott van például az is, hogy innentől már a munkahelyi környezet sem lesz a régi, hiszen minden munkáltatónak érthető módon gondoskodnia kell a munkások megfelelő védelméről és a gyakori fertőtlenítés lehetőségének a biztosításáról. Nincs ez másként az Audi Hungária győri üzemében sem, ahol automata kézfertőtlenítő szerkezeteket helyeztek ki a gyár több pontján. De nem is akármilyen szerkezeteket!

A győri Audi ugyanis nem talált megfelelő (nagy teljesítményű és érintésmentes) automata fertőtlenítőt a piacon, így kénytelen volt saját maga összedobni egy új konstrukciót. A gép alapjaihoz a gyárban már rendszeresített szemetes vázakat használták fel, melyekbe két tartályt és a szükséges adagolókat, érzékelőket szereltek be. Maga a mechanizmus is az autógyártásból kiemelt alkatrészeket tartalmazza, így az Audinak semmi féle külső “segítségre” nincs szüksége az előállításhoz.

hirdetés

Az alig egy hét alatt kitalált és megalkotott szerkezet ráadásul annyira elnyerte a felhasználók tetszését, hogy megindult a szabadalmaztatás is, ami után megkezdődhet a fertőtlenítő automaták gyártása külső megrendelők számára is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button