______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Matatás miatt frontális ütközés, avagy ezért nem árt vezetés közben az utat figyelni

hirdetés

Amíg teljesen nem veszik át a gépek az autók irányítását, addig a felelősség vezetés közben a miénk. Ha pedig vezetsz, akkor az utat nézed! Mutatjuk a példát, hogy miért!

 

Talán valamikor a jövőben tényleg bekövetkezik az, hogy a gépek átveszik tőlünk teljes mértékben az autók irányítását, hiszen jelenleg is a gyártók többsége gőzerővel dolgozik ilyen megoldásokon. Ekkor érkezik el majd az a pillanat, hogy mi emberek azzal foglalkozunk utazás közben, amivel csak akarunk, de addig miénk az irányítás, amit nem illik félvállról venni! Ha vezetünk, akkor az utat fgyeljük, mert bizony, ha az autó mozgásban van, akkor folyamatosan változik a “világ” körülöttünk, amire reagálnunk kell!

Itt van például egy igencsak jó példa Amerikából, ami lényegében egy frontális ütközés másik sávba áttérés miatt. Elsőre érthetetlennek tűnhet, hogy vajon egy nem nagy tempóval érkező Nissan miként tud ilyen lazán átgurulni a szemből érkezők elé. Elaludt? Rosszul lett? Nem erről van szó, a Reddit információi szerint ugyanis emberi felelőtlenség és figyelmetlenség okozta a balesetet. Egészen pontosan a Nissan sofőrje a leírás szerint a mellette elhelyezett kávéval matatott, ami miatt nemes egyszerűséggel elfelejtett bekanyarodni. A csattanásban szerencsére senki sem sérült meg súlyosan, ráadásul az is biztos, hogy a kávétól várt ébresztés is hatásosabban sikerült a tervezettnél.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button