Autós Hírek

Már 200 ezer legyártott darabnál tart a Skoda Enyaq

A Skoda 2020-ban indította el az elektromos mobilitás kampányát, melynek az egyik fő eszköze az Enyaq volt. Azóta eltelt négy év, a modell pedig egy komoly mérföldkőhöz érkezett, azaz legyártották a 200 ezredik példányt.

 

A Skoda még 2020 folyamán jelentette ki, hogy komoly mértékű villanyosításba kezd, aminek egyik első lépése egy elektromos SUV modell bemutatása lesz. Ez lett az Enyaq, mely tanulmányként már 2017-ben felbukkant, de a végleges változat 2020 novemberében rajtolt el a Volkswagen új MEB platformjára felépítve. A palettára nemsokára megérkezett a kupé kivitel is, mely tovább bővítette az Enyaq célközönségét.

Bár az Enyaq sosem volt kimondottan olcsó elektromos alternatíva, mégis sikerült a gyártónak komoly értékesítési adatokat produkálnia vele. Olyannyira, hogy Észtországban, Finnországban, Ausztriában és Svájcban az utóbbi időszakban a második legnagyobb példányszámban eladott elektromos autó lett a modell, míg Csehországban az elektromos piaci részesedés negyedét tudhatja magáénak.

Mostanra ráadásul egy komoly mérföldkőhöz is elérkezett a modell, legyártották ugyanis belőle a 200 ezredik darabot. Az ünnepi példány a gyártó elmondása szerint egy fehér kupé lett Sportline felszereltséggel.

Jövőkép? Az Enyaq éppen most frissült fel az új modellévre, azaz erősebb hajtásláncot és nagyobb hatótávot kínálnak a vásárlóknak, ráadásul a töltési időn is javítottak az akkumulátorok előmelegítésének lehetőségével.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button