______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európába jön a Rivian

hirdetés

A Rivian a kisebb méretű elektromos SUV-jával nem csak Amerikában, hanem Európa bizonyos országaiban is szerencsét próbál a jövőben.

 

Ahogyan arról pár napja mi is beszámoltunk, az amerikai Rivian egy kisebb és olcsóbb SUV modellen dolgozik, mely R2 néven kerül majd a kereskedésekbe. Most annyival egészült ki a sztori, hogy nem csak az amerikai kereskedésekben lesz megtalálható a kocsi, hanem bizony ezzel az autóval lép be hivatalosan is a gyártó az európai piacra.

Erről a gyártó szóvivője beszélt az Auto Express magazinnak, ahol elhangzott az is, hogy az új modell méreteit és árazását is tekintve a Tesla Model Y és a Kia EV6 ellenfele lesz. A hivatalos amerikai premier jövő hónapban várható, tehát az R2 technikai paramétereit is hamarosan megismerhetjük.

hirdetés

Persze, ez közel sem jelenti azt, hogy még ebben a félévben megkezdi az európai piac bevételét a Rivian, hiszen a kereskedői hálózatot és az azt támogató infrastruktúrát először ki kell építeni, az pedig nem megy egyik pillanatról a másikra. Annyi biztos egyelőre, hogy Angliában nyílnak majd az első Rivian kereskedések, de további EV befogadó országokban is megvetheti a lábát hamarosan az amerikai elektromos gyártó.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button