Autós Hírek

Célegyenesben a Ineos elektromos terepjárója

Tovább bővül az Ineos palettája, a modern kor igényeinek megfelelően egy elektromos terepjárót is bemutatott az angol gyártó. Később még érkezik egy hatótávnövelős villanyos megoldás is.

 

Ha Ineos, akkor egyértelmű, hogy a kompromisszumok nélküli terepjárózásról van szó. Ezért is nem tucatszám mutatja be az új modelleket a Sir Jim Ratcliffe által megalkotott márka, hiszen ebben a szegmensben nem kell túlságosan széles rétegeket lefedni. Most azonban mégis megpróbálkozik egy új irányzattal a cég, azaz bejelentették az első elektromos modelljüket is.

Ez lesz a Fusilier, melynek tervezésekor továbbra is a terepen hatékonyságot vették figyelembe, hogy tovább vigyék a Grenadier által képviselt szemléletet. Az új modell fejlesztésében ismét a Magna nyújtott óriási segítséget az angol cégnek, a gyártás is Ausztriában történik majd meg, akár csak az elektromos Mercedes G osztály esetében.

“A harmadik modellcsalád bejelentése egy újabb jelentős mérföldkő az INEOS Automotive számára, amely megerősíti szándékunkat – mint autóipari gyártó – a teljes járműcsaládunkhoz hasonlóan mi is hosszú távra tervezünk.”- mondta Lynn Calder, az INEOS Automotive vezérigazgatója.

A dizájn a márkára jellemzően továbbra is kellően robosztus és funkcionális, de azért a dizájnerek megpróbálták fiatalosabbá is tenni az összképet, illetve az elektromos hajtáslánc miatt több figyelmet kapott a légellenállás lehető leghatékonyabb csökkentése.

A nemsokára hivatalosan és részletesen is bemutatásra kerülő terepjáró kétféle hajtással lesz elérhető. A kezdeti tisztán elektromos mellé ugyanis később csatlakozik a kínálatba egy hatótávnövelős megoldás is, mely egy kis benzines erőforrással biztosít töltést a rendszernek, ha éppen szükség van rá. Sajnos a technikai specifikációk ennél jobban még nem ismertek.

Az még nem konkretizálódott, hogy mikor is rajtol el az új elektromos Ineos modellcsalád, de az biztos, hogy ha megtörténik, akkor akárcsak a Grenadier esetében, ebben a helyzetben is a Gablini lesz a kizárólagos hazai forgalmazó.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button