______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Limitált szériával búcsúzik a manuális váltó a Mini kínálatából

hirdetés

A Mini egy különleges limitált szériával tiszteleg a márka versenyzői múltja előtt. A John Cooper Works 1to6 Edition egyben valószínűleg az utolsó Mini lesz, amit manuális váltóval lehet megvásárolni.

 

Bár sokan nem versenyautós márkaként tekintenek rá, a Mini komoly szerepet vállalt az autóversenyzés világában az elmúlt évtizedekben. Erre emlékeztet a gyártó most egy limitált szériával is, melyet John Cooper Works 1to6 Edition dobnak a piacra.

A mindösszesen 999 példányszámban készülő különlegesség nagyobb légbeömlőket és átdolgozott hűtőrácsot kapott, illetve nem jellemző a Minikre, de itt mégis kiemelt szerepet kap a fekete fényezés és a díszbetétek sötét lakkozása is. Szintén a sötétség jegyében van jelen a 18 colos Circuit Spoke felnigarnitúra is.

hirdetés

A belső térben a fekete bőrözés dominál, illetve több helyen találkozhatunk az 1to6 logóval is. A sötétséget csak a varrások és a műszerek vöröses színezete töri meg, illetve a hangulatvilágítás is igyekszik ezzel a módszerrel tovább tüzelni a hangulatot.

Nem elhanyagolható, sőt nagyon fontos elem a hatsebességes manuális váltó, ugyanis ez a limitált széria csakis ezzel a szerkezettel rendelhető. Mindezek mellett a gyáriak elmondása alapján jó eséllyel itt találkozhatunk utoljára Miniben kézi váltóval, a későbbiekben már csak automata egységgel jelennek majd meg az autók (még az a pár belsőégésű motorral szerelt példány is, mely a teljes villanyosítás előtt esedékes lehet).

hirdetés

A meghajtásról a már ismert John Cooper Works kétliteres turbós benzines gondoskodik, mely 231 lóerő leadására képes, aminek köszönhetően az autó 6,3 másodperc alatt képes letudni a 100-as sprintet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button