______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mansory a golfpályán

hirdetés

A Mansory tuningműhely a legtöbb ember számára egyet jelent a méregdrága és kimondottan erős luxusjárgányok eléggé megosztó átalakításával. Pedig, a srácok nem csak ebben a kategóriában alkotnak, hanem kisebb és gyengébb vasakat is előszeretettel kezelésbe vesznek.

 

Ha azt mondjuk, hogy Mansory, akkor általában Rolls-Royce, Lamborghini és Mercedes átalakítások ugranak be a tuning világában jártas egyéneknek. Érthető, hiszen a srácok szeretnek a legfelsőbb kategóriából csipegetni, de ez nem jelenti azt, hogy néha nem kerül a kezeik közé egy-egy olcsóbb és gyengébb járgány.

Itt van például az egyik furcsa projektjük, melynek alapjául egy golfkocsit választottak. Egészen pontosan azt a Garia Supersport névre keresztelt jármű-alkalmatosságot gondolták tovább a tuning mesterei, melyet 2016-ban a Mercedes-Benz Style, azaz a csillagos márka tervező részlege álmodott meg és ruházott fel Mercedes és Smart széria és tanulmány stílusjegyekkel.

hirdetés

Ebből adódóan a Supersport már önmagában sem egy hétköznapi golfkocsi, de a Mansory még tovább bolondította az összképet karbonszálas műanyagokkal, átdolgozott légbeömlőkkel és lökhárítókkal, illetve méretes felnikkel és extrém módon peres gumikkal. A belső térben is megfigyelhető a beavatkozás, azaz a műhelytől megszokott, messziről is látványos bőrözést kapnak a vásárlók, ebben az esetben türkiz színben.

Na de mi a helyzet a hajtáslánccal? Ebben az esetben minden maradt a régi, azaz továbbra sem beszélhetünk többszáz lóerős teljesítményről. A Garia Supersport meghajtásáról egy 11 lóerős elektromos motor gondoskodik, ami 70 kilométeres óránkénti tempóval képes hajtani a kis golfkocsit, legalábbis az európai piacra szánt példányokat.

hirdetés

Amerikában ugyanis 40 km/órás szabályozás van bennük a helyi jogszabályok miatt. Hatótáv tekintetében 80 kilométerről beszélhetünk a 10.24 kWh teljesítményű akkumulátoroknak köszönhetően, ami bőven elegendő, hiszen Mansory ide vagy oda, továbbra is egy golfkocsiról van szó.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button