______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Limitált szériát kap a Suzuki Jimny

hirdetés

Jövőre lekerül ugyan az európai palettáról a Jimny, de előtte egy limitált szériát is piacra dobnak belőle. A Horizon változatból összesen 900 darabot készítenek el.

 

A Suzuki is gőzerővel készül a villanyosításra, aminek egyik folyománya, hogy jövőre elbúcsúzik néhány modell a palettáról. Ilyen például a nagy visszatérő Jimny is, mely kizárólagos benzines alternatívaként úgy tűnik, most már tényleg nincs maradása.

Az utolsó pillanatokat meglovagolva gyorsan ki is adott egy különleges szériát a gyártó, melyet Horizon névre kereszteltek el. A széria különlegessége, hogy az orr kialakítása az első szériákat idézi, például az embléma helyett ismét a Suzuki felirat díszeleg a kocsi elején, illetve hátul is klasszikus pótkerék-borítást kapott a modell.

hirdetés

Egyediek még az alumínium hatású védőelemek, illetve az oldalsó fekete díszcsík is retro hatással bír. A Horizon csak és kizárólag szürke fényezéssel és fekete felnikkel kapható. A hajtáshoz nem nyúltak hozzá a mérnökök, azaz továbbra is az 1,5 literes benzines motort kínálják 102 lóerőnyi teljesítménnyel.

Természetesen egy limitált szériáról van szó, nem is nagy példányszámmal. Összesen 900 darabot gyártanak le ebben a formában, Németországban pedig már meg is kezdődött a rendelések felvétele 32 ezer eurós, azaz picivel több mint 12 millió forintos áron.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button