______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A dolgozói 40 százalékától is megválhat a Volkswagen

hirdetés

A cégcsoport egyik szakszervezeti vezetője számolt be arról, hogy igen komoly megszorításokra számíthatnak a későbbiekben. Az elektromos átállás is elkerülhetetlen az állítása szerint.

Az elektromos autók iránti kereslet visszaesésére reagálva a Volkswagen már tavaly elkezdett kidolgozni egy csomagot, mely jelentősen növelné a vállalat nyereségét. Most úgy tűnik, hogy már körvonalazódnak a részletek, amik nem kecsegtetnek túl sok jóval a gyártó alkalmazottjai számára.

A szlovák SME portál számolt be arról, hogy a VW Skoda Auto szakszervezetének elnöke, Jaroslav Povšík nem éppen kedvező jövőképet vázolt fel egy interjúban. Állítása szerint ugyanis a konszern komoly megszorításokra készül, hogy nyereségesen tudja tartani a működését. Az egyik ilyen lépés lesz, hogy a jövőben a cégcsoport mintegy 40 százalékos leépítést fog alkalmazni az alkalmazottak tekintetében, a távozók feladatait pedig átszervezésekkel, mesterséges intelligencia alkalmazásával és robotizációval oldják majd meg.

hirdetés

Povšík arról is beszélt, hogy a Volkswagen innentől alaposan átgondolja a pénzmozgását is, azaz visszavesz a beruházások mértékéből és a fejlesztések is át lesznek gondolva. Ez az szakszervezeti elnök szerint nemes egyszerűséggel visszafogja majd a konszern működését és késlelteti az új modellek piacra dobását is.

Mit hoz a jövő? Szerinte mindenképpen teljes elektromos átállást, ezt egyszerűen már nem lehet kifékezni. „Egyértelmű, hogy az e-mobilitásra való átállást nem lehet leállítani. Nyomatékosítva lett, hogy nincs más választás, mint az átállás. Kihasználhatjuk valamelyik rövidtávú szakaszt, hogy ezt a helyzetet meghosszabbítsuk, de a vége ugyanaz, a Volkswagen által gyártott összes autó elektromos lesz”- hangzott a magyarázat.

hirdetés

A fejlemények már csak azért is érdekesek, mert a Volkswagen nem olyan régen jelentette be, hogy mintegy 5 milliárd dollárt fektet az amerikai Rivian életben tartására, aminek következtében komoly fejlesztések birtokába kerülhet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button