______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nyitható tetővel is bemutatkozott a Ferrari SF90

hirdetés

1000 lóerős konnektoros hibrid nyitható tetős Ferrari? Ha kérdezik, már ilyen is van, avagy bemutatkozott az SF90 Spider!

 

A Ferrari paletta csúcsát jelenti jelenleg az SF90 Stradale modell, mely egyben a gyártó első konnektoros hibrid járgánya is. Most ráadásul már kéttagú a modellcsalád, miután bemutatkozott a nyitható tetős Spider verzió is.

Most már tehát konnektoros hibrid nyitott modell is található a gyártó palettáján a fennállása óta első alkalommal. A gyártó ráadásul külön kihangsúlyozta a bemutatón, hogy a Spider és a Stradale menetdinamikája teljesen megegyezik, hiába a 100 kilós, merevítésekből és mozgató mechanikákból származó plusz súly és a nyitott kabin, azaz jelen esetben is 2,5 másodperces 100-as sprintről és 340 km/órás végsebességről beszélhetünk.

hirdetés

Ez két dolognak köszönhető. Az egyik, hogy az SF90 hibrid hajtása, azaz a duplaturbós V8-as benzines erőforrás és a hozzá csatlakoztatott három elektromos motor 1000 lóerőt képes leadni, amit nem igazán befolyásol érdemben 100 kilónyi eltérés. A másik pedig, hogy a nyitott kabin légellenállását úgy csökkentették a gyáriak, hogy kisebb szögben áll a szélvédő, amivel nem mellesleg az SF90 komplett magassága is lecsökkent 2 centivel.

A mozgatható keménytető alumínium elemekből áll össze a kisebb súly érdekében, az elektromos mozgató motor pedig 14 másodperc alatt csomagolja be azt az erre kialakított 100 literes üregbe.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button