______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Lemondott a McLaren vezérigazgatója

hirdetés

Mike Flewitt gyakorlatilag előjelek nélkül, hirtelen távozik a McLaren vezérigazgatói székéből. Az utód kiléte még kérdéses, a márka irányítását a döntésig Michael Macht veszi át.

A McLaren sosem volt tömeggyártó, az egzotikus sportkocsik piacán viszont kimondottan előkelő helyen tanyázott az utóbbi években. Ezért is furcsa, hogy a márkát mondhatni felvirágoztató Mike Flewitt minden előjel nélkül hirtelen lemondott a vezérigazgatói pozíciójáról.

Flewitt 2012-ben csatlakozott a McLaren kötelékébe majd alig egy évvel később már a vállalat első embereként mutatkozhatott be. A márkánáltöltött ideje alatt segített bővíteni modellválasztékot, melyben egyaránt bekerültek új limitált szériás szupersportkocsik és viszonylag gyakoribb sportmodellek is.

hirdetés

“Mike fontos szerepet játszott abban, hogy a McLarent a világ egyik vezető luxus szuperautó-márkájaként ismerjék el, elérve azt a magasságot, amelyhez versenytársainknak ennél jóval több időre volt szüksége. Köszönjük Mike-nak a hatalmas szakmai hozzájárulását, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőbeni törekvéseihez.” – mondta Paul Walsh, a McLaren ügyvezető elnöke.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mi áll a döntés mögött, illetve még az utód kiléte is kérdéses. A vállalat vezetését átmenetileg Michael Macht, a McLaren csoport igazgatója, a Porsche korábbi vezérigazgatója veszi át.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button