______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Chiphiány: a BMW kevesebb modellhez kínálja a szélvédőre vetítés lehetőségét

hirdetés

A chiphiány még mindig jelen van az autóiparban, ami további lépésekre kényszeríti a gyártókat. Mostanság az extrák listáján szedi az áldozatait a válság, melynek legújabb tagja a BMW HUD rendszere.

 

A globális félvezető-hiány (sok más hiánnyal kiegészülve) könyörtelenül menetel tovább az autóiparban. Egyes gyártók további leállásokról beszélnek, míg mások elkezdtek az eddigieknél kevesebb chipet felhasználni az autókhoz. Ennek természetesen meg is van az eredménye, azaz van olyan márka, ahol az ülésfűtés nem érhető el a későbbiekben, illetve szó volt még a légrugós felfüggesztés hiányáról is.

A BMW is beállt most a sorba, azaz hogy a gyártási kapacitást fent tudják tartani, elkezdtek spórolni a chipeken. Ezért mostantól a 3-as és a 4-es sorozat bizonyos tagjai nem kapnak head-up display kijelzőt. Kivételt csak a legdrágább variánsok képeznek, mint például az M340i, M340d illetve az M440i és az M440d. Hasonló a helyzet az X3 és az X4 esetében, ahol szintén az M-es felszereltségek kapják meg a szélvédőre vetítés lehetőségét, az ezek alatti szinteken kikerül az a csomagokból.

hirdetés

Az nem tisztázott, hogy meddig nem rendelhető HUD a többi modellhez, de BMW-s fórumokon arról lehet olvasni, hogy a helyzet jövő februárig még biztosan fennmarad. Aztán meglátjuk. Viszont a legtöbb elemző szerint a chiphiány még jövőre is végig velünk lesz, így kérdéses, hogy visszaállnak-e az extralisták, vagy éppen ellenkezőleg, még több kényelmi megoldásról kell majd lemondania a vásárlóknak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button