______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Leállítják a Suzuki Jimny európai forgalmazását

hirdetés

Bármennyire is szerethető, a Suzuki kis terepjárója is a szigorú európai környezetvédelmi normák áldozatává válik. Legalábbis egyelőre.

 

A Suzuki egy kiváló ár-érték arányú terepest dobott piacra a Jimny feltámasztásával. Szeretik is a vásárlók, gyakorlatilag annyi megrendelés érkezik rá, hogy a gyártó már nem ígér semmit szállítási határidő néven. Legalábbis eddig ez volt a helyzet.

Most már egyszerűbbé vált a sztori, ugyanis nem vesznek fel több rendelést az autóra Európában. Miért? A szigorodó környezetvédelmi normák miatt. A jelenlegi 1,5 literes benzines egység ugyanis a maga 156 g/km-es CO2 kibocsátásával sajnos kedvezőtlenül befolyásolja a paletta átlagot, ami természetesen súlyos bírságok kiszabását eredményezi. A Suzuki már ki is küldte a levelet a kereskedőknek, hogy azonnali hatállyal szüntessék be a személy változat árusítását, azaz aki most sétál be a szalonba, az már nem adhat le rendelést a “törpe G-osztályra”.

hirdetés

A márka képviselői nem zárják ki, hogy később új motorral, esetleg hibridként visszatér Európába az autó, ám a rajongók szerint ez a lépés pontosan a járgány szerethető egyszerűségét ölné meg.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button