______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Belépő szintű motort kapott a Toyota Supra

hirdetés

Lefelé bővítette a Supra palettát a Toyota. Egy gyengébb, ám továbbra is bajor eredetű motor jelenti mostantól a belépő szintet.

 

Talán a tavalyi év legmegosztóbb autója a Toyota Supra, mely nem titkoltan BMW alapokra épült fel. Éppen annyit változtattak csak rajta a japánok, hogy a karakterisztikája eltérjen a Z4-től, de pontosan ez az, ami megadja a létjogosultságát is. A bajor 3 literes 340 lóerős egység is kellemesen működik a Supra orrában, de most lesz egy másik alternatíva is azoknak, akik valami kivetnivalót látnak benne.

Mintegy belépő szintet képviselve bekerül ugyanis a kínálatba a 2 literes négyhengeres turbós benzines egység is, mely 258 lóerőt tud kipréselni magából 400 Nm nyomaték leadása mellett. Ismerősnek tűnnek az adatok? Nem véletlen, ugyanis ez szintén egy BMW eredetű motor, melyet többek között a 3-as sorozatban is megtalálhatunk a 330i orrába építve.

hirdetés

A teljesítmény csökkentés ellenére a Toyota továbbra is kiemelkedő dinamizmusról és vezethetőségről beszél, hiszen így 100 kilóval könnyebb lett a Supra, illetve a kisebb motor közelebb került az autó középpontjához, ezzel továbbra is fenntartva a tökéletes 50:50 százalékos súlyelosztást.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button