______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Leáll a személyautók forgalmazásával 2022-ben Oroszországban a Honda

hirdetés

A japán gyártó alaposan átgondolja a globális szereplését és úgy néz ki, hogy azokat a piacokat hanyagolja a későbbiekben, ahol úgysem ment jól a szekerük. Oroszország is ilyen, nem is lehet majd új Honda személyautókat vásárolni ott 2022-től.

 

Az idei pandémiás időszak megtanította a gyártókat arra, hogy ami nem megy, azt el kell engedni. Most a racionalizálás és az áttervezések korszaka van, aminek keretein belül egyre több gyártó dönt úgy, hogy bizonyos piacokat hanyagol, míg más területeken az így felszabaduló kapacitással inkább megerősödik. Most a Honda állt elő egy ilyen bejelentéssel, azaz 2022-ben dobják személyautós szempontból Oroszországot.

A japán gyártó értékesítései ugyanis az utóbbi időkben erőteljesen bezuhantak az országban, előző hónapban például már csak 79 darab autót sikerült eladniuk, ami kevesebb mint a fele annak, amit egy évvel korábban teljesíteni tudtak. Az egész évre kivetített adatok sem túl bíztatók, hiszen ebben a tekintetben a Honda 1300 példánynál tart egy olyan piacon, ahol ebben az évben is több mint 1,3 millió autót sikerült összességében értékesíteni a vásárlóknak.

hirdetés

Azt viszont el kell mondani, hogy nem lesz drasztikus hatása a döntésnek, hiszen a Honda eddig is csupán két típussal volt jelen Oroszországban, ráadásul a Pilot és a CR-V is lényegében ugyan azt a célközönséget nézte ki magának. Mindezek mellett fontos az is, hogy a márka orosz gyáregységgel sem rendelkezik a Toyotával és a Nissannal ellentétben.

A döntés csak a személyautókra vonatkozik, jelenlegi állás szerint motorkerékpárokat és hajómotorokat továbbra is kínálnak majd az ottani vásárlóknak 2022 után is.

hirdetés

(forrás: Reuters)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button