______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gyáregység korszerűsítésbe kezd az FCA Lengyelországban

hirdetés

Az FCA csoport nem sokkal a PSA-val egyesülés előtt még gyorsan bejelentett egy komoly befektetést, avagy 150 millió eurós ráfordítással korszerűsítik a lengyelországi gyáregységüket, hogy az 2022-ben megkezdhesse a hibrid és elektromos modellek termelését.

 

Az FCA nemsokára Stellantis név alatt egyesül a PSA-val, de ez nem azt jelenti, hogy addig is a munka és a tervezés áll. Ezért is történhetett, hogy a Fiat nem várta meg a hivatalos összeolvadást és bejelentette, hogy elkezdődik az egyik legnagyobb üzemük korszerűsítése, hogy pár éven belül azzal szolgálják ki az elektromos és hibrid megrendelések nagy részét.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a Tychy-ben található gyáregységet mintegy 150 millió euró ráfordítással modernizálják, így a tervek szerint 2022-től már meg is kezdődhet a csoporton belül elkezdődő komoly villanyosítási hullám kiszolgálása nagy kapacitással.

hirdetés

“A Jeep, a Fiat és az Alfa Romeo modern, hibrid és elektromos modelljei 2022-től gördülnek majd ki a korszerűsített üzemből”- mondta Jaroslaw Gowin miniszterelnök, aki hozzátette azt is, hogy ezzel megnyílik a lehetőség Lengyelország előtt, hogy felzárkózzon elektromos járművek termelése terén olyan más térségbeli országokhoz, mint például Csehország vagy Szlovákia.

A jelenleg mintegy 2500 alkalmazottat foglalkoztató gyárban eddig a Fiat 500 és a Lancia Ypsilon modellek készültek, az átalakítás után pedig három, eddig meg nem nevezett típus csatlakozik még a felhozatalhoz a jelenlegi állás szerint.

hirdetés

Nem ez az FCA egyetlen nagy beruházása elektromos fronton, egy korábbi bejelentés alapján ugyanis megkezdődik a Jeep paletta átformálása is, mely után minden egyes modell elérhető lesz villanyosított formában is. Erre nagyjából 7 milliárd eurót kész a vállalat elkölteni az elkövetkező két év során.

(forrás: Reuters)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button