Autós Hírek

Land Rover riválisként térhet vissza a Mitsubishi Pajero

Egy japán forrás szerint a Mitsubishi már dolgozik a Pajero felélesztésén. Nem kimondottan terepre készülnek vele, hanem luxus SUV-ként térhet vissza a modell.

 

A Mitsubishi kínálat egykoron kimondottan színes volt. Sportkocsik, terepjárók, szedánok és kombik egyaránt magtalálhatók voltak a japán gyártó palettáján. Mostanra viszont döntő többségében átmaszkolt Renault modellekkel próbálnak életben maradni, ami igencsak kevés a jelenlegi piaci helyzetben.

A régi paletta visszaépítése természetesen most még elképzelhetetlen, de vannak jelek, hogy azért valamilyen szinten próbálkoznak a gyáriak. Ilyen például az is, hogy a japán Best Car magazin szerint az Outlander alapjaira épül fel nemsokára az egykoron nagy névnek számító, de mára már feledésbe merült Pajero legújabb generációja.

A forrás szerint a modell felélesztésével nem pontosan ugyan oda térnek vissza a japánok, mint anno, azaz nem feltétlenül a terepjáróképességet helyezik vele előtérbe, hanem inkább egy amolyan luxus SUV-ként kell majd tekinteni rá, avagy Land Rover riválisként.

Hajtás tekintetében valószínűleg a jelenlegi Outlander 2,4 literes erőforráson alapuló konnektoros hibrid rendszerét hasznosítják majd a Pajero esetében is. A premier dátum egyelőre nem szivárgott ki, de lévén, hogy még kémfotók sem kerültek fel a netre, jó eséllyel erre már csak jövőre kerül majd sor. Egyelőre az is kérdés marad, hogy vajon globális modellként tekintenek rá a gyáriak, vagy japán belpiacos visszatérésre számíthatunk csak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button