Autós Hírek

Coyote V8-as motorral bukkant fel egy klasszikus Ford Bronco

A restomod átépítők általában a lapos és sportos modelleket szeretik kezelésbe venni. Szerencsére azonban vannak olyanok is, akik a klasszikus terepjárókban is meglátják a lehetőséget.

 

Manapság egyre felkapottabb tuning irányzat a restomod, azaz a régi modellek új technikával felvértezése. Legtöbbször sportkocsikat vagy legendás szedánokat alakítanak át ilyen módon, de azért időnként felbukkan egy-két remekmű más kategóriákból is.

Egy ilyen különlegesség bukkant fel most a Bring a Trailer aukciós portálon is, avagy eladóvá vált egy klasszikus, 1970-es Ford Bronco, mely jóval többet tud most felmutatni, mint amikor anno legördült a gyártósorról.

Bár a karosszéria első ránézésre teljesen eredeti, azért azonnal felfigyelhetünk a LED-es világításra, a kerékjárati ívek szélesítésére és a modern csörlőre is. Szintén nem korabeli a 18 colos, feketére fújt Method alufelni szett sem, melyen BFGoodrich T/A KO2 terepgumik feszülnek.

A belső térben a klasszikus hangulat dominál, de a műszerfalon találkozhatunk például egy Alpine fejegységgel, illetve az első üléseket is modernebb megoldásra cserélték.

A lényeg azonban a karosszéria alatt található. A motortérbe ugyanis egy 5 literes Coyote V8-as egység került beépítésre melyhez egy négysebességes automata váltót társítottak. A motor üzemanyag-ellátásáról egy Edelbrock szett gondoskodik, míg a kipufogót a Magnaflow biztosította a projekthez. Természetesen ez a hajtás jóval többet eszik, mint az eredeti, így a megépítő arra is figyelt, hogy egy jóval használhatóbb, 80 literes tankot is kapjon az autó.

Mennyit érhet a különlegesség? Némi viszonyítási alapot adhat, hogy egyszer már feltűnt két éve egy árverésen, ahol valaki 185 ezer dollárt (65 millió forint) fizetett érte.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button