______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Esztétikusabb dizájnra törekszik a jövőben a Mercedes

hirdetés

A Mercedes egyik alelnöke szerint az elektromos modelljeik dizájnja alaposan át fog alakulni a jövőben, azaz dobják az unalmas tojásformákat. Az EQ elnevezés sem tart már ki sokáig ezen a fronton.

 

Ha valaki ránéz a Mercedes jelenlegi elektromos modelljeire, két dolgot vehet észre azonnal. Először is, hogy mindegyik végletekig letisztult tojás vagy kavics formával rendelkezik, illetve az elnevezések sem mutatnak túlságosan nagy változatosságot az EQ előtag miatt. A Mercedes egyik alelnöke szerint viszont nemsokára mind a két fronton változások lesznek várhatók.

Christoph Starzynski a Top Gear magazinnak beszélt arról, hogy akármennyire is megköveteli a most alkalmazott formát a kedvező légellenállási értékek kialakítása, túl sok negatív visszajelzést kapnak a Mercedes célközönségétől pontosan a dizájn miatt.

hirdetés

A jövőben éppen ezért ezen változtatni fognak a németek Starzynski ígérete szerint. Persze, a lekerekített elemek maradnak, csak éppen az arányokkal játszanak többet a formatervezők. Ott van például mindjárt a nemrég bemutatott CLA koncepció, mely első ránézésre kilóg a jelenlegi EQ mezőnyből a hosszabbra szabott orra és az érdekes apró részletek miatt.

Starzynski kitért arra is, hogy ahogy egyre inkább csak elektromos modellek kerülnek fel a palettára, elhagyható lesz az EQ elnevezés is, hiszen idővel nem kell a villanyos verziókat megkülönböztetni, mivel csak azok lesznek a kínálatban.

hirdetés

forrás: Top Gear

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button