______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Lamborghinivel szervet szállítani? Ilyet is lehet, ráadásul nem a maffia, hanem a rendőrség lépte meg most!

hirdetés

Az olasz rendőrség flottájában több sportkocsi is van jelenleg, aminek egy részét promóciós célokra használják, míg másokkal igenis fontos feladatokat látnak el. Erre láthatunk most egy példát, azaz itt a szerveket szállító Lamborghini Huracán.

 

Aki egy kicsit is képben van a különleges rendőrautók világában, annak nem igazán kell bemutatni az olasz rendőrség ma már jellegzetesnek számító Lamborghini Huracán sportkocsiját. A srácok előszeretettel pózolnak vele promóciós felvételeken és kiállításokon is mutogatják, amikor csak lehetséges. Sokan viszont nem tudják, hogy az egzotikus kétülésesnek funkcionális haszna is van, ráadásul nem is pont az, amire elsőként gondolnál.

Autós üldözésekhez ugyanis kimondottan ritkán vetik be, a mentőszolgálatnak viszont előszeretettel segítenek be vele. Ez abból adódik, hogy a szóban forgó Huracán példány rendelkezik egy különleges extrával, azaz hűthető az első csomagtér rekesz. Ez lehetővé teszi a szervszállítást is, amire most mutattak egy példát is a rend éber őrei.

hirdetés

Az alap szituáció, hogy egy sürgősségi eset miatt Rómából Padovába kellett eljuttatni veséket. Na most ez 500 kilométeres táv, amit alap esetben a szabályok betartása mellett 5 óra alatt tesz meg egy átlag autós. A Huracán viszont gyors és rendelkezik megkülönböztető jelzéssel is, ami ütős kombináció ilyen esetekben. Sikerült is alig 2 óra alatt leszállítani vele a szóban forgó emberi szerveket, a nagy “menet” alatt pedig 230 kilométeres óránkénti átlagsebességgel repesztett a Lambo sofőrje. Persze, helikopterrel ez talán még gyorsabban kivitelezhető lett volna, de azért hagyjunk egy kis reklámfelületet a rendőrség népszerűsítésére is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button