______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Küszöbön az FCA és a PSA egyesülése

hirdetés

Egy újabb óriási lépést tett a FCA és a PSA abba az irányba, hogy megtörténjen a hat hete bejelentett teljes egyesülés. Aláírták az összeolvadás feltételeit rögzítő papírokat.

A Fiat csoport és a PSA alig hat héttel ezelőtt jelentette be, hogy megkezdődtek a tárgyalások a két autóipari óriás egyesüléséről. A feleken már akkor látszott, hogy igencsak komolyak a szándékok, most pedig hivatalosan is lefektették az alapokat: aláírták a fúzió feltételeit lefektető okmányokat.

A szerződés értelmében mind a két fél “bedobja” közösbe az összes felügyelete alatt álló egységet, tehát egyetlen a csoportból kiváló márka sem lesz. Még az FCA  korábban kiszervezés alatt álló ipari automatizálással és robotikával foglalkozó csoportja, a Comau is marad a cégóriás keretein belül. Fontos, hogy nem csak kiszervezés, hanem megszüntetés sem lesz, azaz az összes szóban forgó márka valamilyen formában megmarad a piacon.

hirdetés

A világ negyedik legnagyobb autóipari óriásának megalapulásával mind a két fél új lehetőségekhez jut hozzá. Az FCA például használhatja a franciák által kifejlesztett modern platformokat, ezáltal könnyebben tesz eleget a környezetvédelmi normáknak, míg a PSA hozzáférhet a jól jövedelmező Amerikai piachoz is, ahol a Ram és a Jeep márkák lényegében éppen aranykorukat élik.

A személyi kérdések is rögzítve lettek, azaz az FCA-PSA elnöki tisztségét John Elkann, az FCA jelenlegi elnöke tölti be, míg a vezérigazgatói széket Carlos Tavares, mostani PSA vezér kapja meg.

(címfotó: Reuters)

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button