Autós Hírek

Közös motorfejlesztésbe kezd a Daimler és a Geely

A Daimler és a Geely közötti együttműködés újabb szintre lép, miután a két vállalat bejelentette, hogy közös motorfejlesztésbe és gyártásba kezd.

 

Egyelőre nincs túl sok információ a részletekről, ám a Reuters hírügynökségnek a németek szóvivője megerősítette, hogy a két cég egy új, nagy hatásfokú moduláris motorcsalád kifejlesztését tűzte ki célul. A gyári megerősítés az után érkezett, hogy a Handelsblatt bejelentette, hogy a két vállalat a jövőben erőforrások százezreit tervezi közösen legyártani.

Az is kiderült már, hogy az új motorok hibrid hajtásokban lesznek felhasználva és Európában és Ázsiában egyaránt készítik majd őket várhatóan 2024-től. Az előzetes információk szerint a fejlesztés folyamata döntő többségében a Daimler feladata lesz majd, míg a gyártás nagyobb részét a Geely végzi majd el a kínai gyáregységeiben, amivel a Mercedes százmillió eurókat tud majd megspórolni az elemzők szerint. Természetesen a gyártás oroszlánrészének Ázsiába kiszervezését nem nézik jó szemmel a német szakszervezetek, akik már most bírálják a két fél megállapodását.

A Geely tehát úgy néz ki, hogy kiüti a Daimlernél erőforrás szövetséges tekintetében a Renault csapatát, ami azért az elmúlt időszak eseményei után várható is volt. Először is, a kínai gigavállalat eddig sem állt távol a német cégtől, miután az 10 százalékos részesedést szerzett még 2018-ban a Daimlerben, majd nem sokkal később meg is vásárolták a Smart márka 50 százalékát. Ezt követően pár hónappal ezelőtt a Mercedes szépen fokozatosan elkezdte a Renault eredetű motorokat kivenni a palettájáról, mintegy előre jelezve, hogy új szövetséges tűnt fel a színen.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button