Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Házhoz jön a benzinkút, avagy üzemanyagszállító robotot szabadalmaztatott a Toyota

A Toyota legújabb szabadalma tulajdonképpen nem egy autó, hanem egy ahhoz kapcsolódó önvezető robot. A jövőben úgy néz ki, nem kell benzinkútra járnunk, otthon is bátran tankolhatunk majd.

 

A találmányok világában sok az olyan eszköz, amire az ember elsőre hajlamos azt mondani, hogy ilyen orbitális hülyeséget még nem látott, aztán jobban belegondolva mégis van valami jó abban, amikor ezek megvalósulnak. Ha másra nem, akkor a saját kényelmünkre gondolva van valami megkapó a Toyota most szabadalmaztatott önvezető robotjában.

hirdetés

A beadott tervrajzokon ugyanis nem egy átlagos guruló szerkezet bontakozik ki, hanem bizony egy olyan, ami üzemanyagot és energiát szállít. Miért is lenne ez jó nekünk? Például egy igencsak sűrű munkanapon mégis csak kényelmesebb lenne az iroda előtt vagy otthon tankolni, mint még plusz időt és energiát áldozva a töltőállomás keresésre. Na, szóval itt van egy önvezető robot, mely az osztott rekeszeinek és a kiépítésének köszönhetően többféle autót is képes kiszolgálni. Elektromos autód van? Akkor ez egy négy keréken guruló powerbank. Dízel? Azt is hoz! Benzin? Hát persze!

A tervek szerint ráadásul a Toyota alkalmatossága az általunk megadott, GPS által meghatározott helyre hozza majd a naftát, így kérhetjük a szolgáltatást oda is, ahol éppen mondjuk egy óra múlva leszünk. Ennél már csak az lenne kényelmesebb, ha tényleg magától meg is tankolná az autót a japánok robotja, de ez a funkció még nem szerepel a kis “tanker” felhozatalában, így sajnos addig úgy néz ki, hogy meg kell majd mozdulnia a jövő emberének, legalább addig, míg a megfelelő kábelt vagy éppen csövet csatlakoztatja majd a járművéhez.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy már a következő héten elköszönhetünk végleg a benzinkutas ismerőstől, de jó látni, hogy a Toyota már ilyen kiegészítő szolgáltatásokon is töri a fejét az önvezető technológiát hasznosítandó.

(forrás: www.autoblog.com)

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button